Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
 


 
 

 
Térkövezés, térburkolás


A kerttervezéskor eldöntött burkolásra szánt területet igénybevétel függvényében kell aládolgozni. Fontos meghatározni, hogy meddig vehető igénybe akár teherautóval is és mettől lesz csak személyi használatra.

A kerti autóbeálló készülhet betonból, térkővől, terméskőből, díszkavicsból. Bármelyiket is használjuk, mindig alaposan alá kell dolgozni.


Az aládolgozás menete:

Igénybevétel függvényében 15-30 cm mélységben kitermeljük a földet, majd szintező segítségével kialakítjuk a szintet. Elhelyezzük a szegélykövet és utána 20-40-es szemcsenagyságú murvát terítünk a térkő alá, terheléstől függően 10-25cm vastagságban, amit ledöngölünk.
A murvakő szerepe, hogy elvezeti a talajvizet, és ez által marad stabil a térkő, tehát nem fog idővel megsűlyedni.


Ezt követően lehúzzuk a tükröt 3-4 cm vastagságban, 0,5-ös szemcsenagyságú múrvával, sóderrel. Erre fogjuk fektetni a térkövet. A térkövek közötti fugahézagot térkőhomokkal töltünk ki. A térkő besöprését követően bedöngöljük a felületet, majd újra besöpörjük. Ezt követően a burkolat rögtön igénybe is vehető.

Burkolatok lerakása előtt érdemes védőcsöveket elvezetni, amelyben futtatható elektromos vezeték, vagy az öntöző rendszerhez szükséges csövek.

Burkolatok kialakításánál figyelembe vesszük, hogy annak anyaga, színe, formája mind illeszkedjen a ház stílusához. Ügyelni kell arra, hogy semmiképp ne állhasson meg a burkolaton a víz, valamint ne folyhasson vissza a ház felé. Amennyiben más megoldás nincs, csak az, hogy a ház irányába vezessük a vizet, úgy vízelvezető csatornával érdemes megszakítani a burkolatot, hogy mielőbb a megfelelő helyre folyhasson a csapadék.

Lépcsők kialakításánál törekszünk a kényelmes és a kerthez, valamint házhoz illeszkedő méretezésre, formára.


 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.