Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
 


 
 

 
Füvesítés magvetéssel


Fűvetéses pázsit telepítéskor fokozottan át kell gondoljuk, hogy ahova terveztük, ott könnyen gondozható-e, elegendő fényt kap-e, a talaj minősége megfelelő-e, stb.

Fűmagvetés esetében is gondosan kell nyomírtózni, gondosan elő kell készíteni a talajt, fel kell lazítanunk, vissza kell tömörítenünk, és egyenletesen kell tudnunk vetni. A nevelés során figyelni az esetleges szél által a földünkbe kerülő gyom megfelelő (gyökerestől való) eltávolítására, a rendszeres megfelelő mennyiségű vízzel való locsolására (se nem kiszárítani, se nem kiáztatni és nem kiégetni!).

A fűmagvetést (öntözőrendszer hiányában) érdemes kora őszi hónapban augusztusban-szeptemberben vagy kora tavasszal elvégezni, ekkor eredményes lehet a vetés. A megfelelő arányra ügyelni kell, mert ha túl sűrűn vetjük, úgy gombásodás léphet fel. Ajánlott 1 m2-re eső mennyiség: 30-40g.

Egyszerűsége és gyorsasága miatt inkább javasoljuk a gepszőnyeg telepítését.Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.