Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
 


 
 

 
Gyakran ismételt kérdések


Mikor érdemes belekezdeni a kert kialakításába?

Nincs érdemleges évszak, télen értelem szerűen a fagy miatt ez nem lehetséges, minden további évszakban a talajmozgatás és tömörítés megoldható. Egész évben elérhető, minden ami  kertépítéshez szükséges, pl. öntözőrendszer, növények, gyepszőnyeg, fűmag keverékek, stb.

Hol és hogyan érdemes az áramot elvezetnem a kert végébe?


A legjobb, ha megfelelő védőburkolatban földben vezetjük el a kerti burkolat alatt, vagy olyan holt térben ahol nem terveznek ásást a későbbiekben.

Milyen gyomírtót használjak, ha fűmagvetéses gyeptelpítést választok?


Totálos gyomírtást javaslok, mert ha szelektív gyomírtással próbálkozunk, minden esetben ki fognak nőni a tarackoló gyomok. ('Totális gyomírtó" néven találhatja meg a kertészeti és/vagy növényvédelmi boltokban.)

Valóban spórolok, ha automata öntözőrendszert magam telepítem?


A szakismeret nélkül összeállított automata öntözőrendszer hosszú távon drága lehet! Ha szakember tervezi, telepíti az automata öntözőt, bízhat abban, hogy az a megfelelő alkatrészekből áll és költség- valamint energiatakarékosan működik.

Több vizet fogyaszt egy automata öntözőrendszer, mint amennyit jelenleg használok?


Nem. Hogy pontosak legyünk, vizet spórol. Nem kell amiatt aggódnia, hogy túl sokat vagy keveset öntözött, esetleg pazarolt, mert nem zárta el a csapot. Az esőérzékelővel szerelt automata öntöző tudja, hogy mikor esik és megfelelő csapadék esetén automatikusan leállítja az öntözési ciklust.

Miért gyepszőnyeggel füvesítsünk?


Mert a gyepszőnyeg lerakása után rögtön egy optikailag kész, szemet gyönyörködtető zöldfelületet kapunk. Lényegesen különböznek a kész gyeppel lerakott és a hagyományos módon füvesített területek. Az utóbbi esetben számolnunk kell a magasabb telepítési rizikóval. Több időbe telik, míg a fűmagból egy megfelelő és terhelhető összefüggő szép zöld pázsit lesz.

Szükséges a vakondháló telepítése?

Ha még nem volt vakond, még koránt sem jelenti azt, hogy nem is lesz! Vakond ellen pedig az egyetlen 100%-ban biztos megoldás a vakondháló. Ebből sem mindegy, hogy milyet használ fel a kertépítő. Természetesen az alacsonyabb ár, alacsonyabb minőséget is jelent. Ön letenne nyugodt szívvel a gyepszőnyege alá egy olyan hálót, melyet puszta kézzel is könnyen elszakít? Sajnos ilyen is található kereskedelmi forgalomban. Érdemes erre is többet áldozni.

Amennyiben új kérdést szeretne feltenni, az alábbi űrlap segítségével megteheti!

Név:
Mobil:
E-mail:
Kérdés:
Foto beküldése:
 Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.