Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
 


 
 

 
Fakivágás, bozótirtás, gépi fűkaszálás


Fűkaszáláshoz és bozótirtáshoz is szaktudás szükséges, de a legnagyobb biztonsági munkát a fakivágások jelentik. Egy fa függően elhelyezkedésétől és a környezeti viszonyoktól különböző sérüléseket szenvedetett el az évek alatt. Ezek lehetnek korhadásos, szú kárral járó esetek vagy időjárás okozta károk, melyek a fa törzsét meggyengíthették.

A fakivágás többféleképpen végezhető. Lehet kézzel, géppel, történhet földről, emelőkosaras autóból és alpin technikával. Ez rendszerint a méretétől és annak vonzáskörzetében található viszonyoktól függ. Pl. van-e kerítés, autó, tároló, ház, bármi sérülékeny dolog a környékben, illetve, hogy hogyan közelíthető meg a kivágásra ítélt fa.

Vannak esetek, amikor önkormányzati engedély szükséges a fa kivágásához, valamint az új fa telepítésével kapcsolatos terv elfogadásához. Környezetünk védelmében minden egyes kivágott fa után 1-3 db facsemetét ültessünk. Ha nem is tudunk a házunk környékén, akkor egy hobbikertben, nagyszülőknél, barátnál, bárhol ahol megoldható.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.